" Työn jälki siistiä ja määräysten mukaan tehtyä" 

Avaimet käteen -palvelu

Aurinkopaneelit asennus | Lahti
Aurinkopaneelit asennus | Lahti

Avaimet käteen -palvelumme alkaa aurinkovoimalan suunnittelusta. Suunnittelussa huomioidaan mm. katon pintamateriaali, kulma ja ilmansuunta, sekä kiinteistösi sähkönkulutus. Pihalla voi myös olla varjostavia puita, joiden kaataminen on järkevää tuotannon kannalta.


Suunnittelijamme laskee kokonaistarjouksen, joka sisältää aurinkopaneelit, invertterin, kiinnitysjärjestelmän(Orima), sekä sähkötarvikkeet ja asennustyöt. Asennustöihin kuuluu myös mm. maadoituksen tekeminen, mittauspöytäkirjan laatiminen ja tarvittavat ilmoitukset. 


Asennus valmistuu omakotitaloon normaalisti yhden työpäivän aikana. Tämän jälkeen toimistomme tekee voimalasta pientuotantoilmoituksen sähköverkkoyhtiöönne. Sähköverkkoyhtiöltänne tulee teille ilmoitus hyväksynnästä ja käyttöpaikkanumero tuotantolaitokselle. Voimalan voi kytkeä päälle heti, kun ylituotannon myynnistä on sovittu sähkönmyyjänne kanssa.


Aurinkosähköjärjestelmän asennustyö on kotitalousvähennyskelpoista. Tarjouksessa saatte laskelman työnosuudesta ja arvion verohyödystä. Järjestelmän mitoitus

Järjestelmän kokoa suunnitellessa ensimmäinen selvitettävä asia on kiinteistön vuotuinen sähkönkulutus. Hyvä ohjesääntö tähän on, että pyritään tuottamaan aurinkovoimalla noin 1/3 osa vuoden sähkönkulutuksesta. Paras hyöty aurinkovoimalasta saadaan kuitenkin siitä tuotosta mikä pystytään hyödyntämään talon sähkönkulutuksessa. "Ylimitoitetuissa" järjestelmissä myyntiin menevän ylijäämän osuus kasvaa. Muista, että aina voi myös jättää laajennusvaraa tulevaisuuteen. 


Ilmansuunta on myös vaikuttava tekijä järjestelmän kokoon. Etelä lappeelle asennettu järjestelmä sopivalla kattokulmalla on aina tuottoisin, mutta myös itä-länsi on hyvä vaihtoehto. Pääsääntöisesti, jos talon lappeet ovat itä-länsi suunnassa, järjestelmä jaetaan kahteen piiriin molemmille ilmansuunnille. Tällöin tuotto jakaantuu laajemmin koko päivän ajalle mutta piikkitehot jäävät vähän pienemmiksi, kuin suoraan etelään suunnatuilla paneeleilla. Tämän voi huomioida järjestelmän tehossa lisäämällä muutaman paneelin.


Lopulta aina kohteen käytettävissä oleva kattopinta-ala määrittelee sen, kuinka paljon paneeleita voi laittaa. Pyydä Sipilän Sähkön asiantuntija veloituksettomalle suunnittelukäynnille niin teemme kohteeseen sopivasta järjestelmästä tarjouksen, jonka saat aina sähköpostiisi.

Aurinkopaneelit, Nastola
Aurinkopaneelit, Nastola

Järjestelmän laajennus

Onko taloutesi sähkönkulutus kasvanut esim. sähköauton hankinnan myötä ja järjestelmän laajennus olisi ehkä tarpeellista?

Tämä onnistuu monesti jopa ilman invertterin vaihtoa kattopinta-alan sallimissa rajoissa. Varastostamme löytyy myös vanhempia paneelimalleja ja kattavasti erilaisia kiinnikkeitä.

Tai soita: 045 7884 1590

Järjestelmän laajennus länsilappeelle, Nastola
Järjestelmän laajennus länsilappeelle, Nastola
Aurinkopaneeli asennukset ja sähkötyöt Päijät-Hämeessä
Aurinkopaneeli asennukset ja sähkötyöt Päijät-Hämeessä

info@sipilansahko.fi

050 505 9432